Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πολιτική Παρθενογένεση

      Μετά το πέρας της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών σήμερα, προέβησαν όλοι στις καθιερωμένες μεγαλόπρεπες δηλώσεις. Βλέποντας τον κ. Καρατζαφέρη να εξέρχεται του μεγάρου με το γνωστό μειδίαμα στο πρόσωπό του ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα προέβεναι σε κάποιο από τα αγαπημένα του τσιτάτα. Άλλωστε οι λίγο αινιγματικές, λίγο γενικοαφελείς δηλώσεις είναι το φόρτε του. Πίσω από τον μεγαλοεισοδηματία , που διαθέτει περισσότερα ακίνητα και από τον κατάλογο του maison e' decoration, ο γνωστός τηλεβιλιοπώλης-βουλευτής έχοντας καταναλώσει 2 lactoz και 3 tavor για να διατηρήσει το σοβαρό προφίλ που απαιτούσε η περίσταση.
      Ακούγοντας όμως κάποιος τον εν λόγω πολιτικό θα νόμιζε πως είναι φρέσκος στο πολιτικό προσκήνιο. Λογικό αφόύ και ο ίδιος καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να απεμπολήσει το παρελθόν του στην Νέα Δημοκρατία. Η αλήθεια είναι πως και αυτός αποτελούσε και αποτελεί γρανάζι του ίδιου σάπιου συστήματος και μάλιστα πολύτιμο αφού οι χαμαιλεοντισμοί του αποτελούν το απαραίτητο κονίαμα για την επιθυμητή "συναίνεση" που απαιτούν οι κερδοσκόποι δανειστές μας. Παίζοντας λοιπόν το γνώριμο σε αυτόν παιχνίδι του λαϊκισμου και γνωρίζοντας ότι σε περιόδους κρίσης η συγκεκριμένη τακτική είναι άκρως αποδοτική, προσπαθεί να εκπληρώσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες παρουσιαζόμενος ως τιμητής της ενότητας και της συναίνεσης.
      Και πάμε στην κυρία Μπακογιάννη. Ειλικρινά θα πρέπει και οι λακ που χρησιμοποιεί να είναι τελευταίας τεχνολογίας (SIEMENS, το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι; που λέει και ο παραπάνω) γιατί το μαλλί παρόλο το υψόμετρο ακούνητο! Είπε μεταξύ άλλων σε άπταιστα αγγλικογαλλικογερμανικά και παχιά "σ" : "Επιβεβαιώνεται ότι οι μικροκομματικές λογικές με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι γενιές των πολιτικών της μεταπολίτευσης οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία" και επίσης "οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας". Δεν μπορεί, η εν λόγω κυρία βρίσκεται σε σύγχηση. Ή εμείς λόγω των ψεκασμών, που λέει με κίνδυνο της ζωής του και ο συναγωνιστής Κωνσταντινίδης, έχουμε αρχίσει να αποκτούμε μνήμη χρυσόψαρου ή οι πολιτικοί μας θεωρούν τόσο ζώα. Και επειδή βαλόμαστε πανταχόθεν από χιλιάδες τοξίνες καθημερινά χώρις εμφανείς τουλάχιστον επιπτώσεις πέραν μιάς γενικότερης υπνηλίας, πιστεύω είναι το δεύτερο.
      Το να αναφερθεί κανείς στην συγκεκριμένη οικογένεια και την πορεία της είναι νομίζω περιττό. Μας έχει κυβερνήσει-διοικήσει για πολλές δεκαετίες, και δυστυχώς δείχνει ανθεκτικότητα κατσαρίδας σε πυρινική καταστροφή. Η wanabe πρωθυπουργός θυγάτηρ του πολιτικού μας Ηilander αφού μύρισε τον κρίνο σαν άλλη παναγία προέβει στην αμόλυντο σύλληψη του ΔΥΣΗ πλαισιωμένη από "άφθαρτους" και "νέους" συνεργάτες. Η πανηγυρική συγκέντρωση του κόμματος έμοιαζε με group therapy. Ασθενείς οι ίδια και οι συνεργάτες τις με σοβαρή ψυχική διαταραχή και μία ελαφρά αμνησία που χρήζει κατά την γνώμη μας μακρόχρονης εώς μόνιμης ξεκούρασης και διακοπών στο εξωτερικό με τις "εγκάρδιες" ευχές όλων μας.
      Δυστυχώς η βαθιά κοινωνικοπολιτική και οικονομική κρίση που βιώνουμε προσφέρεται για τέτοιου είδους παρθενογενέσεις, στις οποίες οι παραπάνω πολύπειροι πολιτικάντηδες και πολλοί άλλοι είναι αυθεντίες. Η κρίση γίνεται η κολυμπήθρα του Σιλωάμ στην οποία βαφτίζονται σωρηδόν αυτοί και οι κάθε λογής σφουγγκοκωλάριοι που τους ακολουθολούν. Το κακό για αυτούς; Ο κόσμος ξύπνησε. Άργησε, ζορίστηκε αλλά ξύπνησε. Και όταν είσαι ξύπνιος και το γνωρίζεις δύσκολο να σου πουν ότι όλα αυτά τα ονειρεύτηκες. Τους γνωρίζουμε. Γνωριζουμε το παρελθόν τους, τις απόψεις τους, τα συμφεροντά τους.. Άδικα προσπαθούν λοιπόν. Ο αγανακτισμένος πλέον δεν ξεχνά! Γνωρίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου