Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αγανακτησμένοι μέρα δεύτερη...

      Δεύτερη συγκέντωση σήμερα στος Άργος, Άρχισε και αυτή δηλά και σιγά σιγά κλημακωνόταν όσο περνούσε η ώρα. Πολίτες σε δράση. Με λόγο άκρως πολιτικό μα κομματικά αχρωμάτιστο. Αυτή είναι και η ουσία αυτών των συνελεύσεων άλλωστε πέραν της διαμαρτυρίας που εκφράζει ως κίνηση.
      Αν είναι κάτι που φανερά έχει προκύψει όλες αυτές τις μέρες με τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι πως υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας και αυτό φαίνεται από την δημιουργία αυτών των λαϊκών συνελεύσεων. Χωρίς καμία συνενόηση σε όλη την Ελλάδα στείνονται τέτοιες συνελεύσεις! Απίστευτό! Τελικά έχουμε άμεση ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία. Οι πολίτες παίρνουν τον λόγο, καταθέτουν απόψεις, συνδιαλέγονται, ενημερόνονται, απαιτούν..Πόσο σημαντικό είναι αυτό δεν το αντιλαμβάνεται κανείς μέχρι να το ζήσει. Νίωθεις ενεργός πολίτης, αφυπνισμένος, ζωντανός!
      Και πάλι ο κόσμος ήταν εκεί. Όσοι συμμετείχαν το Σάββατο αλλά και καινούργια πρόσωπα, έδωσαν πνοή και νόημα σε όλο αυτό. Η συζήτηση πιο ζωηρή, πιο ουσιώδης λες και ο κόσμος συνηθίζει σιγά σιγά το μοτίβο αυτό, ανοίγεται θέτει προβληματισμούς και στηλιτεύει. Απόψεις πολλές, λόγοι συγκινησιακά φορτισμένοι, αγανάκτηση, θυμός, θέσεις, διάλογος συνέθεσαν το σκηνικό της δεύτερης αυτής μέρας.
      Συνεχίζουμε λοιπόν με τον ίδιο ζήλο για την δευτέρα αλλά και κάθε μέρα, στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα. Θα είμαστε εκεί μέχρι να φύγουν. Εκεί για να τους ενοχλούμε. Εκεί γιατί στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εκεί γιατί το μέλλον που ονειρευόμαστε είναι στα χέρια μας. Μόνο που έχει βαρύνει από το χρέος και το λίπος της εξουσίας τους. Χρειάζονται χιλιάδες χέρια να το σηκώσουμε και να το κρατήσουμε ψηλά. Η ευχή πάντα η ίδια, αύριο περισσότεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου